(Foto: Politie).

Zoeterwoudse wijkagent gaat op pad voor inloopspreekuur

De Zoeterwoudse wijkagent Marcel Nek verplaatst zijn wekelijkse inloopspreekuur vanaf 1 juli van het gemeentehuis naar een locatie naar keuze van de inwoners. Tijdens het mobiele inloopspreekuur komt de wijkagent naar de bewoners toe. Zo is hij beter op de hoogte van wat er in de wijk speelt.

De afgelopen jaren werd er weinig tot geen gebruik gemaakt van het inloopspreekuur op de dinsdagavond. Dat zette de politie aan het denken. “Door te starten met een mobiel inloopspreekuur, blijft de wijkagent structureel aanwezig in Zoeterwoude”, zegt Irene Mulder, teamchef politie Leiden Zuid. “De wijkagent gaat de tijd die vrijkomt gebruiken om actief in het gebied aanwezig te zijn.”

Er zijn veel ideeën om de wijkagent beter in contact te brengen met bewoners. “Denk er bijvoorbeeld aan dat de wijkagent op de markt staat of een keertje in de supermarkt”, aldus Mulder. “Dus in plaats van dat de mensen de wijkagent bezoeken in het gemeentehuis, gaat hij zelf op zoek naar de mensen.”

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×