Wandelen met burgemeester Lenferink was een van de prijzen in de Koningsdagloterij. (Foto's: Chris de Waard).

Prijs Koningsdagloterij: Singelparkwandeling met burgemeester

Eind april werd Koningsdag voor het tweede jaar op rij niet gevierd met grote publieksevenementen. Wel was en een digitaal alternatief. In de vorm van radio- en televisie-uitzendingen bij Sleutelstad en een Koningsdagloterij. Die bracht ruim 5.000 euro op voor Hospice Issoria.

Een van de prijzen in die loterij werd pas nu ‘uitgereikt’. Trees van der Hoeven won namelijk een Singelparkwandeling met de Leidse burgemeester Henri Lenferink en nam haar zus mee. En hoewel wandelen natuurlijk buiten plaatsvindt, werd toch besloten om te wachten op het moment dat de coronamaatregelen waren versoepeld.

Vrijdag was dan zo ver en spraken de dames af bij Barrera voor een kop koffie met de burgemeester en voorzitter Trudy Kwik van de Oranjevereniging Leiden. Daarna begon de Singelparkwandeling bij de Hortus Leiden. Onderweg kon Lenferink ongetwijfeld veel vertellen over het nieuwste park van Leiden “Ik heb het al heel vaak gelopen. Vanaf alle kanten, want ik wandel veel. Vooral tijdens de coronaperiode.”

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×