Ineke Mensen vertelt over het pop-up museum in de Kopermolen

Van alles te ontdekken in-en rondom pop-up museum Kopermolen

Het pop-up museum in winkelcentrum de Kopermolen is nu een paar weken open. De collectie, die veelal is samengesteld door donaties van wijkbewoners, groeit nog bijna iedere dag. Medeoprichter van het museum, Ineke Lensen, nodigt dan ook iedereen uit om een kijkje te komen nemen. Want niet alleen het museum zelf zit vol verrassingen, ook buiten valt van alles te ontdekken.

Denk bijvoorbeeld aan de beroemde beelden die op het parkeerterrein voor het winkelcentrum staan. “Wat veel mensen niet weten, is dat op ieder beeld een verhaaltje staat over de Kopermolen en de Merenwijk. Daarnaast hangt er een schilderij gemaakt door kunstenaar Jan Sierhuis boven de Kopermolen”, zegt Lensen over de bijzondere plekjes rondom het winkelcentrum.

Tiny houses
In het museum zelf wordt teruggeblikt op het verleden, gekeken naar het heden en voorspelt over de toekomst. “Zo komen er straks tiny houses te staan op het dak van de Kopermolen waarbij natuur en duurzaamheid een belangrijke rol gaan spelen. Er wordt dan ook echt een kleine community gecreëerd”, vertelt Lensen enthousiast.

Wie nog een kijkje wil nemen in het pop-up museum, is iedere week welkom op woensdag en zaterdag. De toegang is gratis.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×