Foto ter illustratie

Ruim dertig bestuurders op de bon voor negeren rood kruis op A4

Meer dan dertig automobilisten kunnen binnenkort een bekeuring van 250 euro op de deurmat verwachten voor het negeren van de rode kruizen op de snelweg. Dat meldt de politie in Leiden vrijdag.

Na een ongeluk op de A4, waarbij ook iemand gewond raakte, werden twee rijstroken afgesloten door middel van rode kruizen op de matrixborden. Dat ongeluk vond afgelopen zaterdag plaats. “Voor de veiligheid van de hulpverleners en de betrokkenen waren er twee rijstroken afgesloten”, schrijft de politie volgens mediapartner Omroep West.

“Tot onze woede en verbazing negeerden meerdere bestuurders het rode kruis. Meer dan dertig voertuigen reden tot op vijftig meter van het ongeval.” Alle kentekens van de auto’s zijn genoteerd. Een dure grap, want de bestuurders kunnen allemaal een proces-verbaal van 250 euro verwachten.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×