Laatste raadsvergadering voor de zomer toch weer digitaal

Door het sterk oplopende aantal mensen dat de afgelopen week besmet raakte met het coronavirus, heeft de Leidse gemeenteraad besloten om weer vanuit huis te gaan vergaderen. Sinds eind juni kwamen de raadsleden zoveel mogelijk weer fysiek bij elkaar.

Voor de commissievergaderingen werd daarvoor gebruikt gemaakt van de grote vergaderzaal van het Hoogheemraadschap van Rijnland. De besluitvormende raadsvergadering vond in Naturalis plaats. Daar is nog meer ruimte en als de voltallige raad bijeen is, past dat niet bij het hoogheemraadschap. Ook omdat een legertje ambtenaren dan ook aanschuift om de wethouders zo nodig van extra informatie te voorzien.

Tot aan het zomerreces staat nog één raadsvergadering op de agenda, waarin de kaderbrief moet worden vastgesteld. Dat financiële doorkijkje voor de komende jaren wordt nu alsnog digitaal besproken. Dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur met op donderdagavond de voortzetting. Op de agenda staan naast de kaderbrief ook de herontwikkeling van het Werninkterrein, de gebiedsvisie Stationsgebied inclusief De Geus en de herinrichting van de Kaasmarkt.

Leiden Politiek Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×