Burgemeester Lenferink over de versoepelingen die hebben geleid tot een fikse opleving van het coronavirus. (Foto: Chris de Waard).

Lenferink over versoepelingen: "We gingen hollend de berg af"

De Leidse burgemeester Henri Lenferink is helemaal niet te spreken over de versoepelingen waartoe het kabinet enkele weken geleden besloot. “En het versnellen ervan was al helemaal geen goed signaal”, zegt Lenferink dinsdagmiddag op zijn kamer in het Stadskantoor aan de Bargelaan.

“We gingen hollend de berg af”, zei Lenferink even later ook in de gemeenteraad waar hij een corona-update gaf. Hij is blij dat de maatregelen nu weer zijn aangescherpt en rekent er op dat het aantal besmettingen nu ook weer snel zal dalen. “We moeten even door deze golf heen.”

Chris de Waard in gesprek met burgmeester Lenferink over het aantal coronabesmettingen dat de afgelopen week is geëxplodeerd in Leiden. 

De burgemeesters hebben nog steeds wekelijks overleg met het kabinet, maar konden niet voorkomen dat de versoepelingen eind vorige maand werden doorgevoerd. “Maar ik was daar helemaal geen voorstander van”, zegt Lenferink. Enige lichtpuntje ziet hij in het feit dat veel studenten door de nieuwe coronagolf in de rij staan om zich te laten vaccineren. “We zitten nu op een percentage studenten dat een afspraak heeft gemaakt om zich te laten vaccineren van ruim boven de zestig.” Lenferink noemt dat bemoedigend.

 

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×