Kanovloot Plastic Spotters mag blijven

De zes tweepersoonskano’s van de Plastic Spotters mogen blijven liggen langs de kade van de Oude Singel. Dat bleek afgelopen nacht in de Leidse gemeenteraadsvergadering. De Partij voor de Dieren heeft een motie aangekondigd waarin wethouder Yvonne van Delft werd opgeroepen om zich maximaal in te spannen voor een passende oplossing voor de kano’s. Dat deed ze.

Volgens Van Delft biedt de Leidse ligplaatsenverordening haar weliswaar geen enkele ruimte om de ingenomen plekken te legaliseren, maar een oplossing is toch gevonden. “Ook wij vinden het werk van de Plastic Spotters belangrijk”, zei ze namens het college van b en w. Daarom stelde ze voor om in de bestaande regels een zogenoemde ‘hardheidsclausule’ op te nemen. Op basis daarvan kan het college dan een uitzondering op de regels maken.

Het aanpassen van de regels duurt wel enige tijd. Totdat het formeel is aangepast, worden de kano’s gedoogd en wordt er niet handhavend opgetreden.

Duurzaamheid Leiden Politiek Plastic Spotters


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×