(Foto's Rob van Dullemen)

LUMC-personeel eist meer loon

‘Van applaus kan mijn mama mijn studie niet betalen’ prijkt er op de rug van een jongetje. Hij is door zijn moeder meegenomen naar het protest van het LUMC-personeel. Zij maakten zich vanmiddag hard voor een hoger loon.

Het was een korte actie voor een betere cao, buiten bij het LUMC. Want daar wacht het zorgpersoneel nog altijd op. Er is namelijk nog geen nieuw akkoord, waardoor het zorgpersoneel nul procent loonsverhoging krijgt. Terwijl dat akkoord er eigenlijk in januari al had moeten zijn. Het opstappen van het kabinet heeft dat bemoeilijkt. Maar dat moet nu maar eens afgelopen zijn vindt het LUMC-personeel. De actie geldt als een laatste waarschuwing. Ze bereiden zich voor op hardere acties.

Fotograaf Rob van Dullemen was bij het protest en maakte een fotoverslag.

Leiden Maatschappij LUMC


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×