Mark Kenter en Youp Theunisz hebben alle vertrouwen in een 'supermooie' EL CID.

Organisatie vol goede moed over EL CID; exacte invulling nog onduidelijk

Veel toekomstige Leidse studenten zien er naar uit: de EL CID. Maar de introductieweek om de stad en medestudenten te leren kennen ziet er dit jaar anders uit dan eerdere jaren. Vanwege de oplopende coronabesmettingen zijn er nieuwe maatregelen vanuit het kabinet. Die zijn van kracht tot 13 augustus, en de EL CID start op 12 augustus. De invulling van de Leidse introductieweek is daarom nog alles behalve definitief.

De organisatoren van de EL CID zien het ondanks de maatregelen positief in. De eerste dagen van de introductie zijn namelijk online. Pas vanaf maandag 16 augustus begint het fysieke deel. “Er zitten nog drie dagen tussen”, vertelt mede-organisator Youp Theunisz. “Tot die tijd kan er sowieso nog veel gebeuren. We houden alle ontwikkelingen dus goed in de gaten en stemmen het af met iedereen.” Omdat de coronacrisis al even gaande is, werkte de organisatie het afgelopen jaar al met verschillende scenario’s. Hierbij is rekening gehouden met verschillende pakketten maatregelen vanuit het kabinet.

Luister het volledige gesprek af met Youp Theunisz en Mark Kenter over de EL CID op Sleutelstad.

Toch is er nog genoeg onduidelijk. Het einde van de maatregelen zit erg kort op de EL CID zelf. Commissielid Mark Kenter: “We moeten daarom erg flexibel zijn. We willen graag veel fysiek doen, zodat de deelnemers de stad en elkaar goed leren kennen. Maar veiligheid staat boven alles.” Feesten zijn wel uitgesloten; die worden dit jaar niet georganiseerd. Over de feesten van de studentenverenigingen kan de organisatie niks zeggen. “Daar gaan wij niet over.”

Voor de EL CID geldt een maximum van 4000 deelnemers. En met de inschrijvingen gaat het heel goed. Dit jaar wordt die groep in tweeën gesplitst. Desondanks wil de organisatie niets weten van ‘een magere uitvoering’. “Alles wat men wil, komt erin terug. Studie, de stad, het studentenleven. Maar de EL CID heeft niet de klassieke vorm van vijf dagen één groot feest.” De variant van vóór de coronapandemie is dus uitgesloten. De komende weken houdt de organisatie de beslissingen van het kabinet scherp in de gaten. Kort voor het begin van de introductieweek wordt beklonken wat de definitieve planning is. Theunisz zelf is vol goede moed. “Er komt ongetwijfeld een supermooie EL CID aan.”

Leiden Maatschappij nieuws algemeen

Meer in dossier nieuws algemeen

Meer in dossier nieuws algemeen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×