(Foto: KWF Leiden).

Zoeterwoude zoekt vrijwilligers voor collecteweek KWF

Onderzoek, begeleiding van patiënten en nazorg: het KWF zet zich op verschillende manieren in bij de strijd tegen kanker. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de hulp van vrijwilligers en onder andere in Zoeterwoude wordt daar hard naar gezocht. Momenteel is er vooral vraag naar collectanten voor de eerstvolgende collecteweek van 5 tot en met 9 september.

Collecte
“We willen er eigenlijk voor zorgen dat zo veel mogelijk straten gedekt zijn met zo veel mogelijk collectanten, zodat het zo weinig mogelijk tijd kost voor iedereen”, vertelt Roel Onderwater, vrijwilliger voor KWF in Zoeterwoude. Voor aanvang van de collecteweek krijgen vrijwilligers een collectebus aan huis bezorgd. “Je hebt dan een week de tijd om jouw wijk of straat te lopen en daarna wordt het weer bij je thuis opgehaald. Dus heel veel werk heb je er zelf als collectant niet aan”, legt Onderwater uit.

Naast collectanten wordt ook gezocht naar wijkhoofden. Wijkhoofden coördineren een aantal straten binnen de wijk en vormen een centraal punt voor het uitgeven en verzamelen van de collectebussen. Er kan niet alleen met een collectebus gecollecteerd worden, maar mensen kunnen ook betalen via een QR-code die op elke collectebus staat of via een WhatsApp-code. “Veel mensen hebben geen contant geld in huis liggen en dat is tegenwoordig natuurlijk niet gek. Het wordt steeds moderner collecteren”, legt Onderwater uit in het avondprogramma van Sleutelstad.

Waardering
Onderwater ziet zijn inzet als vrijwilliger als een kleine moeite met veel waardering. Niet alleen het doel van de collecteweek motiveert hem, maar ook uit het persoonlijke contact met verschillende mensen aan de deur haalt hij voldoening. “Je hebt leuke gesprekken aan de deur en veel mensen waarderen ook echt dat je dit doet”, legt hij uit. “Bovendien heeft bijna iedereen wel iemand in de familie of kenniskring die kanker heeft of heeft gehad, waardoor je ook daarbij mooie verhalen krijgt en dat is ook wat waard.”

Contact
Naast Zoeterwoude kan uiteraard ook in andere plaatsen hulp gebruikt worden van vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden als vrijwilliger via de website van KWF.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×