Het Leiden Bio Science Park ligt aan de rand van de stad, vlakbij de A44. (Foto: Archief Sleutelstad).

'Last-mile' vervoer moet bereikbaarheid Leiden Bio Science Park verbeteren

De gemeente gaat investeren in de bereikbaarheid van het Leiden Bio Science Park. Om er voor te zorgen dat het LBSP een succesvol innovatiedistrict is, moet de bereikbaarheid per openbaar vervoer goed zijn. De gemeentelijke plannen voor dit ‘last-mile’ vervoer moeten hier voor gaan zorgen.

Last-mile gaat over het laatste stukje van de reis met het openbaar vervoer naar de bestemming. Vanuit een duurzaam perspectief is het gunstig als meer mensen voor het openbaar vervoer kiezen. Maar dit moet dan wel aantrekkelijk gemaakt worden voor de reiziger. Het verbeteren van de kwaliteit van de last-mile moet daaraan bijdragen. Er zijn plannen om parkeerplaatsen aan de randen van de stad te maken zodat mensen van daaruit per busje of e-bike naar het LBSP kunnen. Ook is er een opzet voor een (onbemande) shuttledienst tussen het LBSP en Leiden Centraal.

Het LBSP moet een gebied worden waar werken, wonen en kennisontwikkeling samenkomt. Eerder werd al bekend dat de bouw van de nieuwe campus gepland staat voor komende zomer. Vanwege de verwachte drukte op de lange termijn zijn de doorstroming en capaciteit een punt van aandacht. Mede daarom wil de gemeente ook de buslijnen en fiets- en voetpaden in het gebied verbeteren.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×