Ondanks de vele verkamerde panden is het niet nodig beleidsregels aan te passen. (Foto: Archief Sleutelstad).

College ziet geen reden om verkameringsbeleid aan te passen

Mazen in de wet of niet, het college ziet geen noodzaak om het verkameringsbeleid aan te passen. Dat melden burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van Pieter Krol (CU) en Harbert van der Kaap (PvdD). De raadsleden kaartten de mazen in de wet aan.

Woningeigenaren zouden de nieuwe regels omzeilen en toch panden ombouwen tot studentenhuizen. Pandbazen zouden, aldus Krol en Van der Kaap, onder het quotum uit proberen te komen door een tweede adres in een andere straat te registeren. Dit quotum is juist gesteld om het aantal verkamerde woningen per straat te beperken. Maar volgens het college gaat dit om een specifieke casus. Een aanpassing in het verkameringsbeleid is dus niet nodig, aldus het college.

Er kon voor dit betreffende huis zowel op het nieuwe als het oude adres een onttrekkingsvergunning worden aangevraagd. Een onttrekkingsvergunning is een toestemming om een woning aan de eigenlijk bestemming te ‘onttrekken’. “Er is daarom geen sprake van het omzeilen van de regels. Er zijn bij het college geen signalen bekend dat er om deze reden huisnummerbesluiten zijn aangevraagd.” De aanvraag van het huisnummer stond dus los van de onttrekkingsvergunning.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×