De ligweide van zwembad De Zijl.

Zwembad De Zijl beperkt open vanwege gedumpt puin

‘Wegens onvoorziene onderhoudswerkzaamheden is een groot deel van de ligweide buiten gebruik. Onze excuses voor het ongemak.´ Het is een beetje een raadselachtig zinnetje op de website van zwembad De Zijl maar de werkelijkheid is misschien nog wel opmerkelijker.

De onvoorziene onderhoudswerkzaamheden aan de ligweide, lijken nog niet echt aangevangen. Met rood-wit lint is een groot deel van de ligweide afgezet, het onkruid staat er een halve meter hoog, het gras is niet gemaaid en bezaaid met bouwpuin. Rondom het peuterbadje kunnen ouders alleen op het betegelde deel zitten en is al het gras afgezet. Oorzaak van dit alles is dat de ligweide gedurende de maanden dat het buitenbad dicht was, gebruikt is als bouwopslag-terrein voor de firma die de aanpalende buurt aansloot op de stadsverwarming.

Artikel gaat door onder de foto’s:

Vergunning
De firma Hak had hiervoor een vergunning gekregen van de gemeente. Maar het is dan over het algemeen wel de bedoeling dat het terrein in oude staat wordt teruggegeven en dat is dus niet gebeurd constateert Erwin Koolen, die de horeca van De Zijl uitbaat. Hij heeft begrepen dat de bovenlaag van de weide afgegraven moet worden en opnieuw ingezaaid.

Koolen en zijn compagnon Michel Borst balen als een stekker. “Na corona is dit de volgende tegenslag. We zitten er echt doorheen. Temeer omdat het recreatiebad binnen ook al dicht is vanwege de renovatie. Volgens de gemeente kon dat echt niet op een ander moment, maar het valt ons zwaar.”

Reserveringssysteem
Door deze beperkte openstelling mogen er maar 350 mensen in plaats van 750 mensen het zwembad. En die 350 wordt niet eens gehaald op deze mooie dagen. Gisteren waren er met het mooie weer maar 200 bezoekers. “Misschien hadden er meer gereserveerd maar er kwamen er maar 200. Het reserveringssysteem stoot mensen af”, denkt Koolen. “Een keer nul op rekest en ze zitten het hele seizoen op het strandje bij ’t Joppe.”

Het is een grote financiële strop voor Koolen en Borst wiens horecazaak in de afgelopen anderhalf jaar maar twee maanden open mocht. “We hebben de Koninklijke Horeca Nederland ingeschakeld, hun juristen kijken er naar. Leuk is dat niet. Maar we hebben negen man in dienst, we moeten wat.”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×