Het onkruid staat meer dan kniehoog op de ligweide van zwembad De Zijl.

Gemeente in gesprek met aannemer over puinzooi op ligweide van zwembad De Zijl

De gemeente Leiden gaat in gesprek met de aannemer die de ligweide van zwembad De Zijl met puin heeft bevuild. Doel is om tot een oplossing te komen voor de puinzooi. Dat laat de gemeente desgevraagd weten.

Een groot deel van de ligweide van zwembad De Zijl is afgezet en kan niet gebruikt worden. Het gras is gedurende de wintersluiting gebruikt als bouwopslag voor de aannemer die in de aanpalende buurt aan de slag was. Daarnaast wordt ook het recreatiebad binnen gerenoveerd.

Gevolg van deze beperkingen is dat er maar maximaal 350 zwemmers mogen komen zwemmen. Voor de horeca-ondernemer in De Zijl is dit de zoveelste strop. Hij stelt de gemeente en de aannemer aansprakelijk voor de schade die hij oploopt.

Afspraken geschonden
Volgens de gemeente heeft de aannemer zich niet aan de afspraken gehouden. Medewerkers kwamen er in mei vlak voor de opening van het zwemseizoen achter dat de aannemer meer ruimte als tijdelijk opslagterrein had gebruikt dan was afgesproken. Daar komt bij dat het bouwmateriaal ook nog eens later is verwijderd dan was afgesproken.

Toen het terrein eindelijk toch weer leeg was ontdekte de gemeente dat er veel puin en stenen tussen het gras waren blijven liggen en dat het daarmee onbruikbaar was geworden als ligweide. De tijd ontbrak om dit nog te herstellen voordat het buitenzwemseizoen begon. De gemeente betreurt dit.

Renovatie recreatiebad
De renovatie van het recreatiebad binnen is daarentegen wel een bewust geplande actie, meldt de gemeente. Hiervoor is de zomervakantie uitgekozen omdat het wedstrijdbad dan ingezet kan worden ter vervanging van het recreatiebad. Het wedstrijdbad is normaal gesproken in de zomer als de verenigingen er geen gebruik van maken, dicht. Maar deze zomer is het dus open voor recreanten ter vervanging van het recreatiebad.

Het recreatiebad is deze vakantieperiode dus leeg. Onder andere het voegwerk wordt daarvan hersteld  en er wordt onderhoud uitgevoerd aan de beweegbare bodem.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×