Tokio071: Leidse roeier pakt olympisch record in de serie

De eerste roeiers uit de Leidse regio zijn in actie geweest op de Olympische Spelen in Tokio. Stef Broenink won de serie in een olympisch record in de dubbeltwee, Nicole Beukers is in de vrouwen dubbelvier ook door en Finn Florijn moet komende nacht herkansen in de skiff.

Stef Broenink (Njord) en zijn partner Melvin Twellaar lieten meteen in hun serie zien dat het menens is. Met een tijd van 6:08:38 roeiden ze een nieuw olympische record en verzekerden zich van een plaats in de halve finale.

Nicole Beukers (Njord) wist met haar teamgenoten in de dubbelvier beslag te leggen op de tweede plaats achter Duitsland. In de finale zal moeten blijken of de Nederlandse vrouwen die plek kunnen behouden en hun prestatie van 2016 kunnen evenaren of dat ze dit keer titelverdediger Duitsland wel kunnen verschalken.

Herkansing
Finn Florijn viel in zijn serie net buiten de boot voor directe plaatsing voor de volgende ronde. Zijn tijd van 7:04:56 zou in andere series goed genoeg zijn geweest voor een plekje bij de eerste drie. Maar Florijn moest in zijn serie drie boten voor laten gaan. Komende nacht krijgt hij nog een herkansing.

Komende nacht komen ook Karolien Florijn (Die Leythe) in de vrouwenvier zonder stuurvrouw en Boudewijn Roëll (Asopos de Vliet), eveneens in de vier zonder, in actie.

 

 

Advertentie

Leiden Sport Tokio071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×