(Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwouds café exposeert coronakunst

Uitbaters Guus en Yvonne van der Geest organiseren op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus de open tentoonstelling ‘Corona creatief’. In de zaal achter café De Meester mag iedereen die tijdens de coronacrisis een nieuwe hobby heeft opgepakt (of een bestaande heeft uitgebreid) de resultaten exposeren. De coronakunst is gratis te bezichtigen.

Yvonne van der Geest kwam op het idee toen ze zelf in en rondom het café aan het hobbyen sloeg. “Door de coronacrisis waren we dicht. Ja, dan wil ik toch wat te doen hebben. Dus sloeg ik aan het klussen en aan het breien”, vertelt de café-eigenaar. Na de zes gebreide mutsen en verschillende bijzettafeltjes voor op het terras kon Van der Geest zich niet voorstellen dat zij de enige was die haar creativiteit ingezet had tegen in de strijd tegen coronaverveling.

Na een oproep op Facebook stroomden de aanmeldingen van creatieve Zoeterwoudenaren binnen. “Van beschilderde steentjes tot vertelhuisjes van gerecyclede materialen. Mensen hebben echt van alles gemaakt. Heel gaaf, het wordt onwijs veelzijdig”, vertelt Van der Geest trots. Uiteraard ontbreken ook de mutsen en tafeltjes van de caféhoudster zelf niet op de tentoonstelling.

Er zijn nog enkele tafels vrij op de expositie. Zoeterwoudenaren die hun coronakunst willen delen kunnen zich aanmelden aan de bar van het dorpscafé.

Cultuur Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×