Tokio071: Roeister Karolien Florijn in de vier-zonder-stuurvrouw door naar finale

De Nederlandse vrouwenvier zonder stuurvrouw is met vlag en wimpel door naar de finale in Tokio. Karolien Florijn (Die Leythe) en haar teamgenoten wonnen hun serie overtuigend. De mannenvier zonder stuurman met Boudewijn Roëll (Asopos De Vliet) kon dat resultaat niet evenaren, zij werden derde in hun serie en moeten herkansen. Het mannenhockeyteam met Jorrit Croon uit Leiderdorp is begonnen met een nederlaag tegen België (1-3).

Lees alle artikelen terug in het ‘Toki071’ dossier van Sleutelstad

Het team van Florijn mocht even genieten van een nieuw olympisch record dat zij in de serie neerzette en waarmee de Nederlandse vrouwen concurrent China op ruim vijf seconden achterstand roeiden. Dat record werd even later alweer uit de boeken gevaren door het Australische team. En ook de nummer twee uit die serie, Ierland, was sneller dan de Nederlandse boot. De finale staat op het programma voor 28 juli.

Roëll en zijn team werden derde achter Australië en de Verenigde Staten met een tijd van 6:00:27 en zijn daarmee veroordeeld tot de herkansing. Ze roeiden wel de snelste tijd van de herkansers. In de andere serie won Groot-Brittanië voor Italië, de derde plek werd daar behaald door Polen met een tijd van 6:03:38. De herkansingswedstrijd staat op de planning voor 25 juli.

Hockey
Het Nederlands mannenhockeyteam met daarin de Leiderdorper Jorrit Croon is het toernooi begonnen met een nederlaag tegen België. Tijdens het laatste EK dat Nederland won werd België nog in de halve eindstrijd verslagen. Waarbij Croon bij de shoot-outs zorgde voor het beslissende punt. In Tokio liep het anders. Oranje opende wel de score, maar tegenstander België maakte gauw gelijk en liep vervolgens vlot uit naar 1-3. De volgende poulewedstrijd van Oranje is 25 juli tegen Zuid-Afrika.

 

Leiden Leiderdorp Sport Tokio071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×