(Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude heeft een ontmoetingsbankje

In het parkje aan de Noordbuurtsehof in Zoeterwoude-Dorp staat sinds zaterdag een ontmoetingsbankje. De plek moet Zoeterwoudenaren aanmoedigen om contact met elkaar te blijven maken. Het bankje is een cadeau van de gemeente aan oud-burgemeester Liesbeth Bloemen.

Bloemen kreeg de ontmoetingsbank bij haar afscheid op 2 oktober 2020 aangeboden. De gemeente gaf toen al aan te willen wachten met de plaatsing tot de zomer van 2021. Op zaterdag 24 juli was het zover. In aanwezigheid van een afvaardiging van de gemeenteraad en burgemeester Fred van Trigt nam de oud-burgemeester als eerste plaats op de bank.

Voor de deur
De oud-burgemeester woont aan de Noordbuurtsehof. “Ik vind het leuk dat de bank bij mij voor de deur staat”, vertelde ze na afloop, “want nu kan ik vanuit mijn huis zien of er mensen op het bankje zitten en elkaar ontmoeten.”

Liesbeth ontmoet
Net als haar opvolger vindt Bloemen het belangrijk dat de inwoners van Zoeterwoude met elkaar in contact blijven. “Je moet elkaar blijven ontmoeten. In coronatijd natuurlijk wel veilig. Maar het contact met elkaar houden is enorm belangrijk”, vertelt ze. In de aanloop naar haar afscheid konden bewoners van het dorp zich aanmelden voor de actie ‘Liesbeth ontmoet’. De -toen nog- burgemeester kwam vervolgens op bezoek.

De huidige burgemeester Fred van Trigt doopte de actie om in ‘Fred ontdekt’ en zette het idee voort.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×