Tokio 071: Hockey-mannen komen met de schrik vrij

De Nederlandse hockeymannen komen met de schrik vrij. Zij wonnen zondagmiddag met veel moeite met 5-3 van Zuid-Afrika.

De ploeg van Leiderdorper Jorrit Croon verloor eerder in de groepsfase van favoriet België. Tegen de laagst geklasseerde ploeg op de Spelen, Zuid-Afrika, moest het makkelijker gaan, maar dat viel tegen. Oranje kwam binnen twintig minuten op 0-3 achterstand te staan.

Lees alle artikelen terug in het ‘Toki071’ dossier van Sleutelstad

Dankzij goals van Mink van der Weerden, Thierry Brinkman, Thijs van Dam en twee van Mirco Pruyser (de eerste en de laatste) ging Oranje Zuid-Afrika voorbij.

Roeiers
Voor de Nederlandse roeiers wordt de situatie in het olympisch dorp ingewikkelder. Zij mogen, meldt RTL, geen gebruik meer maken van de algemene faciliteiten. De eetzaal, warming-up ruimte en toiletten zijn verboden gebied geworden voor de roeiers en hun staf.  Ze krijgen nu een eigen wc en een tent waarin ze afgezonderd van de overige sporters hun warming-up kunnen doen. Dat is besloten nadat bondscoach Josy Verdonkschot als derde in de roeiploeg positief op corona werd getest.

Eerder al werd Die Leythe roeier Finn Florijn en nog een persoon uit de staf positief getest. Florijn verblijft in het quarantainehotel. Hij is positief, vertelt hij aan RTL. Hij is nog jong en is er over drie jaar gewoon weer bij.

Niet alleen de Nederlandse roeiers kampen met coronabesmettingen. Ook skateboardster Candy Jacobs en taekwondoka Reshmie Oogink zijn uitgesloten van deelname vanwege corona. Omdat vijf mensen uit de Oranje-delegatie positief zijn getest rust de verdenking op het vlucht waarmee ze gezamenlijk naar Japan vlogen voor de Spelen.

Leiderdorp Sport Tokio071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×