(Foto: ZZ Leiden Basketball).

ZZ Leiden Basketball voor Champions League naar Italië

Zorg en Zekerheid Leiden doet zeker mee aan de Basketball Champions League. Dat is bevestigd door het bestuur van de Basketball Champions League. ZZ Leiden is de enige Nederlandse deelnemer aan dit evenement en zal zich via de voorrondes moeten kwalificeren voor het hoofdtoernooi.

De eerste kwalificatiewedstrijd voor ZZ Leiden wordt gespeeld op 13 september in sporthal Palaverde in het Italiaanse Treviso. Leiden speelt dan tegen het Belgische Belfius Mons-Hainaut waar de 2.03 meter lange forward Emmanuel Nzekwesi onlangs een contract tekende. Nzekwesi kwam afgelopen seizoen uit voor de Leidenaren.

Als de Leidenaren het treffen in Treviso in haar voordeel weten te beslechten, dan volgt op woensdag 15 september een duel tegen Tsmoki Minsk (Wit-Rusland). Als de Leidse ploeg overwinningen aaneen blijft rijgen, dan is de laatste kwalificatiewedstrijd gepland voor vrijdag 17 september. Bakken Bears (Denemarken), De’Longhi Treviso (Italië) en London Lions (Engeland) maken onderling uit wie zich dan plaatst voor de eindstrijd van de kwalificatiereeks.

Exacte aanvangstijden en waar het publiek deze wedstrijden via streams kan volgen, worden tegen die tijd bekend gemaakt.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×