Corné met cheque. (Foto: Anja Hermans).

Flinke cheque voor Oogfonds dankzij boek twaalfjarige Corné

Het boek ‘Pak het bot!’ van de twaalfjarige Corné Hermans heeft 15.182 euro opgebracht voor het Oogfonds. De jonge schrijver heeft vorige week, namens het Oogfonds, een symbolische cheque voor dit bedrag overhandigd aan professor Rob Collin.

Collin leidt het onderzoek naar een moleculaire pleister die de ziekte van Stargardt moet tegengaan. Hermans leidt zelf ook aan deze oogziekte. Toch weerhield dit hem er niet van om een boek te schrijven. Met hulp van het Oogfonds werden honderd exemplaren van het kinderboek gedrukt.

De volledige opbrengst van de verkoop van het boekje ging, op verzoek van Hermans, volledig naar het goede doel. “Ik heb twee dromen. Schrijver worden en dat er een medicijn wordt uitgevonden dat mijn progressieve oogziekte stopt”, verklaarde de jonge auteur eerder dit jaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×