Tokio071: Twee keer zilver voor Leidse roeiers

Karolien Florijn (Die Leythe) en Stef Broenink (Njord) haalden allebei een zilveren medaille bij het roeien in Tokio. Florijn in de vier zonder stuurvrouw en Broenink in de dubbeltwee. Het goud bleef net onbereikbaar. De andere twee Leidse roeiers die finales roeiden moesten met de laatste plaats genoegen nemen.

Lees alle artikelen terug in het ‘Toki071’ dossier van Sleutelstad

Stef Broenink en Melvin Twellaar kwamen als eerste in het water en gingen goed van start, en met nog 500 meter te gaan had het duo nog een voorsprong van een halve bootlengte. Maar de Franse boot wist er een eindsprint uit te persen en verwees Broenink en Twellaar naar de tweede plaats. Het verschil op de eindstreep was slechts 0.2 seconden in het voordeel van Frankrijk.

De vrouwenvier zonder stuurvrouw met Karolien Florijn, Ellen Hogerwerf, Ymkje Clevering en Veronique Meester lukte het net niet de Australische vrouwen in te halen. Ondanks een indrukwekkende eindsprint, bleef de Australische boot net buiten bereik van de Nederlandse vrouwen die al drie keer op rij Europees kampioen werden en hard knokten voor een gouden medaille. Daarvoor kwamen ze net iets tekort. Australië was 0.34 seconden eerder aan de streep.

Laatste plaatsen
Voor Nicole Beukers (Njord) in de dubbelvier was er slechts een zesde en laatste plaats weggelegd in de finale, en ook Boudewijn Röell (Asopos De Vliet) kwam in de mannenvier zonder stuurman niet verder dan de laatste plaats.

 

 

Leiden Sport Tokio071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×