De ingang van de Garenmarktgarage, waar auto's niet meer voorbij kunnen rijden. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Achteruitrijdende vrachtauto's probleem op Korevaarstraat

De parkeergarage onder de Leidse Garenmarkt zorgt sinds de opening anderhalf jaar geleden voor veel verkeersproblemen. Omdat de ingang van de garage het doorgaande verkeer van de Korevaarstraat naar het Levendaal blokkeert, verzinnen auto’s en vrachtauto’s gevaarlijke capriolen om toch op hun bestemming te komen.

Dat vindt raadslid Maarten Kersten van Partij Sleutelstad die er officieel vragen over heeft gesteld aan het Leidse college. De wethouder krijgt dus huiswerk tijdens het zomerreces.

Kersten constateert dat vrachtwagens en vuilniswagens achteruit de Korevaarstraat inrijden. Dat is niet alleen gevaarlijk voor fietsers en voetgangers, maar heeft ook al een lantaarnpaal beschadigd. Auto’s rijden de parkeergarage voorbij over het fietspad, waardoor ze fietsers in de verdrukking brengen. Ook staan er vaak auto’s geparkeerd op plekken die alleen bedoeld zijn voor laden en lossen.

Volgens Kersten hebben omwonenden al meerdere keren geklaagd bij de gemeente, maar doet die tot nu toe helemaal niks. Zijn partij roept het college nu op om wel iets te doen aan de chaotische situatie.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×