(Archieffoto: Charlotte Povel).

Leidse studente start petitie voor ondersteuning slachtoffers misbruik

Een studente van de Universiteit Leiden is een petitie begonnen voor behoud van de CARE-groep. In die groep werken slachtoffers van seksueel misbruik en verkrachting onder begeleiding van twee professionele psychologen aan geestelijk herstel. Eén jaar na de oprichting heeft de universiteit aangekondigd de geldkraan voor de groep dicht te draaien. Door de petitie hoopt de studente juist dat CARE kan blijven bestaan.

In een emotionele open brief schrijft de studente over het misbruik in haar jeugd, hoe ze daar last van heeft in het dagelijks leven en hoe de CARE-groep zorgde voor een heel positieve ontwikkeling in haar leven. Het aangekondigde einde voelt alsof de universiteit haar in de steek laat.

CARE begon in september 2020 met wekelijkse bijeenkomsten. Volgens de open brief besloot de universiteit al in november om de frequentie terug te schroeven naar eens per maand. Afgelopen juni kregen de deelnemers te horen dat de groep helemaal ophoudt te bestaan.

 

Leiden Maatschappij Onderwijs Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×