Zaterdagmarkt voorlopig niet terug naar centrum van Leiden

Het kan nog weken duren voordat de Leidse zaterdagmarkt terugkeert naar het gebied rond de Botermarkt en de Nieuwe Rijn. Dat blijkt uit antwoorden van de gemeente Leiden op vragen van Sleutelstad.

Eerder kondigde burgemeester Lenferink aan dat de markt eind juli, begin augustus terug zou keren naar het centrum. “Maar het zal eerder begin augustus zijn dan eind juli”, zei hij toen al. Inmiddels is duidelijk dat het allemaal nog wel wat langer gaat duren. “Naar verwachting neemt het college van burgemeester en wethouders na de persconferentie van 13 augustus een besluit over de plek van de markt”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Op 13 augustus houden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van volksgezondheid weer een persconferentie. Dan maakt het kabinet de maatregelen bekend voor de weken en maanden erna. Aanstaande maandag komt het kabinet ook met een tussentijdse update.

Smoes
De Leidse marktcommissie waarin de marktkooplui zijn verenigd is wel klaar met alle beloftes van de gemeente. “Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven”, verwoordt stroopwafelman Ron Vergunst het gevoel dat onder de marktondernemers leeft. “Ze verzinnen steeds weer een nieuwe smoes om ons niet terug te zetten naar het centrum.”

Advertentie

Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×