Zwarte dozen Hildebrandpad binnenkort voorzien van koelunits

De studentenflats aan het Hildebrandpad in Leiden krijgen medio augustus een airco. Na jaren van klachten van de studenten over de enorme hitte die kan ontstaan in de ‘zwarte dozen’ zoals de studentenflats ook wel worden genoemd, is huisvester DUWO overstag gegaan. De aanleg van de koelunits bevindt zich, aldus DUWO, in de laatste fase.

De ‘zwarte dozen’ zijn twee flats van acht etages. Deze gebouwen haalden veelvuldig in het nieuws tijdens hete zomers als de temperaturen in de studio’s opliep tot boven de veertig graden. Na veel beklag van de bewoners besloot DUWO aanvankelijk om alle kamers te voorzien van een plafondventilator. Maar in warme zomers bood een wapper onvoldoende soelaas. De temperatuur bleef veel te hoog in de kamers die vol in de zon liggen. Dus toen besloot DUWO uiteindelijk alsnog airco’s te plaatsen in de studio’s.

Medio mei zijn deze werkzaamheden gestart. DUWO meldt dat het project nu in de afrondende fase zit. Halverwege augustus zullen deze koelunits in werking worden gesteld.

Nu is het niet de warmste zomer van de afgelopen vijf jaar, maar toch wilde DUWO de studenten alvast enige verkoeling bieden en een attentie als tegemoetkoming voor de overlast. Zij kregen allemaal een kaartje voor een dag zwemmen bij zwembad de Vliet.

Advertentie

Leiden Maatschappij Zwarte Dozen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×