Sinterklaas ontvangt de kinderen van Zoeterwoude-Rijndijk jaarlijks in de Eendenkooi. (Foto: Chris de Waard).

Sinterklaasintocht Zoeterwoude-Rijndijk gaat vooralsnog door

Hoewel de organisatie van de Sinterklaasintocht in Zoeterwoude-Dorp het bijltje er bij neer heeft gegooid, hoeft de Leidse buurgemeente het hoe dan ook niet zonder de goedheiligman te stellen. Als corona tenminste een beetje meewerkt.

De Sint komt namelijk elk jaar ook aan in de dorpskern Rijndijk en die intocht wordt niet georganiseerd door de Stichting Dorpsfeest Zoeterwoude, maar door het Oranjecomit√© Zoeterwoude-Rijndijk. En die gaan wel gewoon door. “Wij zijn voornemens nog steeds een intocht te organiseren in de Rijndijk, mits de vergunning hiervoor wordt verkregen”, meldt¬†Chantal Boekkooi van het Oranjecomit√© aan Sleutelstad.

Boekkooi betreurt het dat de intocht in Zoeterwoude-Dorp mogelijk niet doorgaat. “Het is jammer. Hopelijk pakt iemand anders het in het Dorp op.

De twee organisaties opereerden de afgelopen jaren redelijk autonoom. “Eigenlijk werden de intochten alleen qua tijd met elkaar afgestemd.” Op die manier kon in elk geval de burgemeester aanwezig zijn bij allebei de intochten en de sint welkom heten in Zoeterwoude.

Advertentie

Maatschappij Zoeterwoude Sinterklaasintocht Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×