In de Bootstraat werden de twee jongens aangehouden. (Foto: Regio15).

Steekpartij Action was mogelijk uit de hand gelopen kwajongensactie

De dader en het slachtoffer van de steekpartij in de Action in Leiderdorp waren vriendjes. Dat bevestigt de politie die onderzoek doet naar de toedracht van de steekpartij in de Action aan de Vlasbaan. Volgens omstanders was het een uit de hand gelopen kwajongensstreek.

De ene jongen sloeg de ander vermoedelijk voor het hoofd met een hamer waarop de ander een mesje uit een van de schappen pakte en in de rug van zijn maat prikte. Dat althans begreep een vrouw die beide jongens tegenkwam aan de andere kant van het water van de Zijl. De jongens waren na het incident naar buiten gegaan en fietsen naar Leiden.  De vrouw trof de jongens in de Bootstraat. De jongen die gestoken was, zag inmiddels behoorlijk wit. Ze is bij de twee gebleven totdat de ambulance er was. Aan de grootte van de wond te zien, vermoedt ze dat er gestoken was met een een mes van het formaat aardappelschilmesje.

De jongen met de wond is door een ambulance behandeld. De ander is met de politie meegegaan. Hij is inmiddels weer vrij. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht en geeft geen nadere informatie. Ook de Action wil niet ingaan op het incident. De Action-woordvoerder verwijst daarvoor door naar de politie.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Steekpartij bij Action


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×