Begin dit jaar werd Van Belkum koninklijk onderscheiden. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Waterpoloster Iefke van Belkum schiet zwemvierdaagse weg

Oud topwaterpoloster Iefke van Belkum geeft op 23 augustus het officiële startschot voor de 45e Leidse Zwemvierdaagse. In zwembad De Vliet kunnen de deelnemers vervolgens beginnen aan hun tien baantjes van 50 meter die horen bij de Zwemvierdaagse.

Van Belkum is de meest succesvolle vrouwelijke Leidse sporter ooit. In haar carrière werd ze olympisch kampioen (2008), was ze tweevoudig winnaar van de LEN Trophy (2010 Ethnikos, 2013 Shturm), won ze het Grieks landskampioenschap (2011 Olympiacos) en de Russische beker (2012 Shturm).

Ook op individueel niveau viel Van Belkum vaak in de prijzen. In maart van dit jaar ontving de topsportster nog een koninklijke onderscheiding voor haar prestaties in de waterpolosport.

Inschrijven voor de watervierdaagse kan via www.LeidseZwemvierdaagse.nl. Ook kunnen er tot en met dinsdag 24 augustus kaarten aan de kassa worden gekocht. De vierdaagse, die van 23 tot en met 27 augustus wordt gehouden, is dit jaar onderdeel van de eerste editie van de Leidse ZwemWaterWeek.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×