(Foto's: Annan Verboom).

Warmonderhekbrug langdurig buiten gebruik vanwege werkzaamheden

De Warmonderhekbrug is vanaf september tot het voorjaar langdurig voor het verkeer afgesloten. De brug op de grens van Warmond en Oegstgeest wordt volledig vervangen en autoverkeer moet in de tussentijd omrijden via de A44.

Op maandag 30 augustus start de aannemer met de eerste werkzaamheden door een tijdelijke brug aan te leggen voor kabels en leidingen. Dit heeft alleen gevolgen voor scheepvaart van en naar Poelmeer. Vanaf 6 september worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor het verleggen en opnieuw aansluiten van kabels en leidingen, de brug is dan afgesloten voor verkeer.

De sloop van de Warmonderhekbrug en bouw nieuwe brug begint rond 18 oktober. Vanaf dat moment is er geen autoverkeer meer mogelijk tussen Oegstgeest en Warmond. Voor voetgangers en fietsers wordt een alternatieve route vlakbij de brug gerealiseerd, auto’s moeten omrijden. In het voorjaar van 2022 moet de nieuwe brug gereed zijn.

In 1637 werd de allereerste Warmonderhekbrug gebouwd die de plaats in nam van een veerverbinding. De Historische Vereniging Oegstgeest meldt dat de heer Van Warmond een stenen brug liet bouwen omdat het steeds drukker werd. Er kwam een tolpoort om de kosten van de bouw en onderhoud te dekken. De tolheffing werd pas op oudejaarsavond 1953 opgeheven. Een jaar later werd een verbeterde brug gebouwd. Nog weer later werd naast de brug een aparte brug voor fietsers en voetgangers aangelegd.

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×