Milan Scheffer, tweede van links.

Leids bowlingtalent plaatst zich voor Jeugd EK in eigen land

De 17-jarige Milan Scheffer heeft zich verzekerd van een plek in de selectie voor het Jeugd EK Bowlen (EYC) dat van 11 tot en met 18 september plaatsvindt in Tilburg. Op het toernooi doet het toptalent mee om de prijzen.

Vorig jaar plaatste Scheffer zich ook voor het EYC dat door corona anderhalf jaar werd uitgesteld. Toch moest hij opnieuw zijn plaats in de Oranjeselectie veroveren. Vier weekenden lang streed hij met de top van de Nederlands jeugd om één van de vier felbegeerde plekken. En met succes.

Op het EYC komt Scheffer in actie bij het enkelspel, het dubbelspel en bij de teamwedstrijd. Alle scores van de verschillende wedstrijden worden bij elkaar opgeteld. De speler met de hoogste overall score gaat er uiteindelijk met de Europese titel vandoor. Daarnaast speelt de top 16 ook nog eens een Masters-toernooi. Scheffer denkt dat hij zeker kans maakt op een van de titels: “Ik ben goed aan het spelen. Daarnaast zijn er ook wat oudere spelers afgevallen en zijn er veel nieuwelingen. Ik heb er vertrouwen in.”

Hij acht zijn kansen het grootst bij het dubbelspel en de teamwedstrijd. Niet omdat hij individueel minder is dan zijn teamgenoten, maar omdat hij dat gewoon leuker vindt. “Ik houd van teamsport en vindt met anderen spelen echt heel leuk. Dan zie je ook dat het soms net mijn kant op valt.”

Voor Scheffer wordt dit het eerste toernooi sinds de coronacrisis. “Het was een moeilijke tijd. En de kwalificatie was ook echt lastig. Het is een mooie prestatie en ik ben blij dat ik nu ga meedoen.”

Leiden Sport Millan Scheffer Sport071-talent

Meer in dossier Millan Scheffer

Meer in dossier Millan Scheffer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×