(Foto: Chris de Waard).

Winkels Klokpoort maken plaats voor woningen

De winkelruimtes op de begane grond van het appartementengebouw aan de Klokpoort in Leiden worden getransformeerd tot elf woonstudio’s. Die krijgen ook allemaal een inpandige berging.

Eind vorig jaar sloot fietsenwinkel Profile De Klokpoort voorgoed de deuren. Die ruimte wordt momenteel verbouwd. Ook het winkelpand waar nu nog de Bruidsoutlet Leiden is gevestigd, wordt binnenkort verbouwd tot woonruimte. Bij de Bruidsoutlet start de opheffingsuitverkoop volgende week. Eind september gaat de winkel dicht. Bruidsmodezaak De Bruidshoek aan de Vrijheidslaan waar de outlet onder valt, blijft wel gewoon open.

Bruidshoek
“Wij hebben het huurcontract opgezegd en gaan dus inderdaad weg”, vertelt Lotte Steenvoorden van de Bruidshoek. “Vanwege de overname en de opheffingsuitverkoop is dit een maand eerder dan gepland.” Steenvoorden is per 1 september aanstaande een van de drie nieuwe eigenaren van de winkel in bruidsmode. Samen met Wendy van der Krogt en Maartje van der Weegen neemt ze de zaak over van Robert Jan en Marloes van Haagen die de winkel ruim 25 jaar hebben gerund. “Maar ik ben er zelf ook al 18 jaar hoor”, lacht Steenvoorden. “Het was altijd een familiebedrijf en door de overname door het personeel blijft het dat eigenlijk ook een beetje.”

Het drietal heeft geen grote wijzigingen gepland en gaat de zaak in grote lijnen gewoon voortzetten. “Robert Jan en Marloes hebben De Bruidshoek met veel liefde, passie en aandacht gemaakt tot wat het nu is”, zegt Steenvoorden. “We zullen hier en daar wat nieuwe accenten aanbrengen. Zo gaan we vanaf oktober het merk Vera Wang voeren. Dat is bijzonder want er zijn maar acht winkels in Nederland die die collectie mogen verkopen en daar zijn wij er straks een van.

Creative
Kapsalon Haarstudio Creative zit tussen de Bruidsoutlet en het leegstaande pand van de fietsenwinkel in. Eigenaresse Sandra Leemans-Vermeulen las naar eigen zeggen tot haar stomme verbazing bij de gemeenteberichten dat verhuurder Portaal ook voor haar winkelpand een vergunning heeft aangevraagd om er woonstudio’s in te maken.

Bezwaar
“We kregen net als de bewoners van de appartementen hierboven een brief dat het woonruimte werd”, vertelt een enigszins aangeslagen Leemans. “Ik wist van niks en heb Portaal om opheldering gevraagd. Ik heb net een nieuw contract en dat loopt nog vier jaar. Maar ik krijg niet echt antwoord op mijn vraag of ik hier kan blijven.”

De kapsalon is vooralsnog niet van plan om te vertrekken. “Maar ik maak me wel zorgen over het feit dat ik hier als enige bedrijf overblijf. Ik had juist gehoopt op een leuke nieuwe winkel op de plek waar de fietsenwinkel zat”, zegt Leemans die in elk geval bezwaar gaat maken tegen de aangevraagde vergunning.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×