Van der Does, Van Ooijen, Meppelink en burgemeester Stemerdink. (Foto: Voorschoten).

Jeu de boules-leden krijgen Parel van Voorschoten

Drie bestuursleden van jeu de boules vereniging De Six Prêt  zijn verrast met een Parel van Voorschoten. Burgemeester Nadine Stemerdink bedankte Diederik van Ooijen, Theo Meppelink en Cok van der Does op deze manier voor hun jarenlange vrijwillige bestuurswerkzaamheden.

De heren zijn alledrie al tientallen jaren lid. Van Ooijen kwam in 1990 na een open recreantentoernooi bij de club. Vijftien jaar later werd hij secretaris. Bij bleef die bestuursfunctie 16 jaar lang zeer consciëntieus en betrouwbaar uitvoeren. In april 2021 stopte hij.

Meppelink is in de jaren 1980 – 1993 twee periodes penningmeester van De Six Prêt geweest. In 2003 werd hij opnieuw penningmeester en is hij actief bezig geweest om te kijken of er met andere Voorschotense verenigingen een permanent onderkomen te regelen viel. Dat is, helaas voor de club, nog niet gelukt. Meppelink is ook als mantelzorger actief en ook inzetbaar voor leden van de vereniging voor vervoer, onder andere bijvoorbeeld vervoer naar het ziekenhuis. Daarnaast is hij een niet onverdienstelijk jeu de boules-speler en helpt hij graag andere clubleden om hun spel te verbeteren.

Blijk van verdienste
Van der Does tenslotte werd via zijn dochter 28 jaar geleden lid van de club door het befaamde Voorstraattoernooi. Hij heeft zich decennialang ingezet oor de club, onder andere als voorzitter van de vereniging geweest. Zij visie, sociale vaardigheden en overtuigingskracht worden geroemd. Hij initieerde nieuwe initiatieven zoals zijn laatste project dat twee schitterende nieuwe banen opleverde in samenwerking met de Lions club Voorschoten. De Six Prêt kan hierdoor in de toekomst ook toernooien organiseren met een volledig wedstrijdsysteem.

In buurthuis De Boschbloem aan de Burgemeester Schimmelpenninck van der Oyelaan werden de drie onthaald door de burgemeester. Zij reikte aan hen een Parel uit, een Voorschotense blijk van verdienste die sporadisch wordt uitgereikt aan mensen die zich meer dan 15 jaar hebben ingezet  voor de Voorschotense samenleving.

 

Advertentie

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×