(Foto: Dante Panday).

Dante (18) moet op stage naar het buitenland, maar wie houdt zijn zaak in Voorschoten draaiende?

Jong beginnen met ondernemen kan ook nadelen hebben. Zo is Dante Panday haastig op zoek naar iemand die zijn Surinaamse toko in Voorschoten tijdelijk kan overnemen omdat hij voor zijn opleiding naar het buitenland moet. “Het moet wel iemand zijn die weet hoe je moet dweilen”, zegt Dante.

Toen de coronacrisis zo’n anderhalf jaar geleden uitbraak stond Dante voor de keuze. “Ga ik gamen of ga ik iets doen met mijn leven?”, vertelt hij. De student International Manager Retail en Hospitality aan de MBO Rijnland hoefde niet lang na te denken. Hij begon Surinaamse gerechten te verkopen, eerst vanuit een garagebox. Dante groeide zo snel dat hij de overstap maakte naar een vestiging in Voorschoten. “En nu heb ik nog twee plekken in Utrecht”, zegt Dante die deze maand achttien jaar werd.

Het ondernemen op jonge leeftijd gaat hem voor de wind, maar kent ook mindere kanten. Zo moet Dante voor zijn opleiding naar het buitenland. “Ik kon kiezen tussen het vak Jong Ondernemen waarbij je een bedrijf gaat beginnen en een stage in het buitenland. Met een eigen zaak beginnen had ik natuurlijk al voldoende ervaring. Daarom ga ik drie maanden stage lopen bij Marks & Spencers op Malta.”

Stofzuigen
In de tussentijd zoekt Dante iemand die de winkel met Surinaams eten draaiende kan houden. Zijn ouders springen wel bij, maar ‘die zijn ook al op leeftijd’, zegt Dante. Daarom is hij op zoek naar een nieuwe manager. Dante: “Het moet wel iemand zijn met een beetje algemene kennis. Niet dat ik moet vertellen hoe je moet stofzuigen of dweilen.” En wanneer Dante niemand vindt? “Dan moet de winkel misschien een dagje per week minder open”, aldus de jonge ondernemer.

Economie Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×