(Video: Robbert van Cleef).

Studenten Hogeschool Leiden weer 'als vanouds' naar school

Tegelijk met de start van het nieuwe studiejaar is de verplichte onderlinge anderhalve meter afstand op universiteiten, hogescholen en mbo’s vandaag vervallen. Wel moeten studenten buiten de collegezalen een mondkapje dragen en wordt er gebruik gemaakt van zelftests. Op middelbare scholen, die ook maandag weer de deuren openen, gelden de versoepelingen nog niet.

Op de Hogeschool Leiden zijn de studenten maandagochtend opgelucht en blij dat ze weer ‘gewoon’ naar school kunnen. “Het ziet er weer gezellig uit, volle gangen”, zegt een van de studenten. Daarna lachend: “Lekker in de rij staan voor koffie.” Docent Marcel Lombaerts is ook blij dat zijn studenten er weer zijn. “Ik ben gevaccineerd, dus wellicht zorgt dat er ook voor dat ik me niet zo druk maak”, zegt hij. “De reactie van studenten zien als je wat uitlegt, dat is eigenlijk het leukste.”

Joeri van den Steenhoven van het College van Bestuur ziet heel veel blije studenten en docenten op de eerste lesdag. “Onderwijs vindt toch gewoon het beste fysiek in het klaslokaal plaats en we zijn heel blij dat dat weer kan.” Hij doet tegelijkertijd een oproep aan studenten op zich te laten vaccineren. “We laten iedereen toe, gevaccineerd of niet, dat is wettelijk zo geregeld. Maar uiteindelijk geldt wel: hoe meer studenten gevaccineerd zijn hoe beter.”

Mogelijk laat Nederland vanaf maandag 20 september de anderhalvemetermaatregel ook in de rest van de samenleving los. Of dit ook daadwerkelijk gebeurt, wordt bekendgemaakt op een persconferentie op vrijdag 17 september, kondigden demissionair premier Mark Rutte (VVD) en coronaminister Hugo de Jonge (CDA) eerder deze maand aan.

Advertentie

Leiden Onderwijs Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×