(Foto: PR).

Verstandelijk beperkte Alex maakt kunst voor modemerk Aaiko

Kunstenaar Alex heeft een verstandelijke beperking en autisme. Hij woont en werkt op Swetterhage, een grote woonlocatie van de Gemiva-SVG Groep in Zoeterwoude-Dorp. Alex kan daar rustig aan zijn kunst werken op de Kunstgroep. Nu heeft hij een contract gesloten met het Nederlandse modemerk Aaiko. Zijn kunst wordt verwerkt in de najaarscollectie van het modebedrijf dat zich richt op vrouwen.

Pauline Brakenhoff is oprichter en creatief directeur van het in Amsterdam gevestigde modemerk Aaiko. De samenwerking met Alex is voor het modemerk de eerste samenwerking in het kader van maatschappelijk ondernemen. “Het is voor veel mensen juist nu van onschatbare waarde om zich in kunst te uiten”, zegt Brakenhoff. “Deze tijd vraagt dat we net wat beter om ons heen kunnen kijken hoe we elkaar kunnen helpen.”

Trots op Alex
Alex is superblij dat zijn kunst gebruikt wordt voor de sweaters, shirts en sjaaltjes van het modebedrijf Aaiko. Zijn begeleider van de Kunstgroep, Laura van den Bos, zorgde ervoor dat Alex tijdens de tijdelijke sluiting van de Kunstgroep vanwege corona thuis door kon werken. Ze bezocht samen met Alex het modebedrijf. “Het resultaat was in één woord geweldig. Er zijn echt hele mooie producten gemaakt en op de wanden was een expositie van zijn werken te zien.”

Op Swetterhage zijn ze erg trots op hem. Volgens de regiodirecteur van Swetterhage Lisanne Hogervorst is het voor de Gemiva-SVG Groep ‘geweldig om te mogen samenwerken met Aaiko’. Het modemerk geeft volgens haar Alex de kans om kleur aan de kleding toe te voegen. De najaarscollectie 2021 ‘Aaiko x Alex’ is te koop in de webshop van Aaiko. Tien procent van de opbrengsten van de kledinglijn gaat naar onderwijs over autisme. Zo levert het kopen van de kleding een bijdrage aan betere begripsvorming en hulp aan mensen met autisme.

Economie Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×