Kijk naar het gehele interview met Nicole Breukers. (Beeld: Sleutelstad).

Roeister Nicole Beukers na Tokio: 'Hitte, jetlag en coronaspanning maakte het heel intens'

Olympisch roeister Nicole Beukers is een maand na de Olympische Spelen weer een beetje bijgekomen. Ze roeide met de dames dubbelvier naar de zesde plaats op de uitgestelde spelen. “We hadden er meer van gehoopt, maar toch overheerst een gevoel van trots.”

De omstandigheden waren zwaar in Tokio vertelt ze in een interview bij Sport071 van Sleutelstad. “De voorbereiding was al bijzonder, omdat de Spelen een jaar waren uitgesteld. Bovendien was het heel warm, en hadden we te maken met een tijdsverschil van zeven uur.” Daar konden ze zich nog goed op voorbereiden, maar niet op corona. “Er waren meerdere positieve testen bij de Nederlandse roeiers, dat zorgde voor spanning.” Bovendien waren de wateromstandigheden moeilijk. “De dag van tevoren was er nog een tyfoon geweest, en er stond nog steeds veel wind. Door de golven hadden we af en toe een misslag, maar dat was voor iedereen gelijk.”

Beukers stopt voorlopig met topsport. “Ik ben juf en ik ga in Den Haag kinderen begeleiden met sporten en bewegen. Daar heb ik heel veel zin in.” Een terugkeer naar de topsport ziet ze niet zo snel gebeuren. “Maar ik wil ook niets uitsluiten.”

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×