De NS gaat de 'tienminutentrein' testen. (Foto: Sleutelstad).

Test met zes treinen per uur tussen Delft en Leiden

NS en ProRail beginnen volgende week een test met zogenoemde tienminutentreinen. Veertien weken lang rijdt er dan op woensdag elke tien minuten een Intercity op het traject tussen Rotterdam en Schiphol. In onze regio stopt die trein in Delft, Den Haag en Leiden.

De uitbreiding van het aantal Intercity’s betekent volgens de NS dat reizigers minder lang hoeven te wachten op hun trein en ook vaker een zitplaats hebben. Het is de bedoeling dat de extra treinen vanaf december permanent in de dienstregeling staan.

De NS wil de testdagen gebruiken om eventuele kinderziektes uit het systeem te halen, meldt mediapartner Omroep West. Elke woensdag wordt gekeken wat er beter kan, om dat de week erna direct te kunnen verbeteren.

Nauwkeuriger
Ook voor treindienstleiders, machinisten en conducteurs zijn de testdagen belangrijk. Ze moeten nog nauwkeuriger werken om de trein op de juiste plek langs het perron te laten stoppen en ervoor zorgen dat de treinen op de seconde nauwkeurig vertrekken.

Om de ’tienminutentreinen’ mogelijk te maken, is de laatste jaren gewerkt aan inhaalsporen en het verwijderen van wissels. Ook zijn er op sommige stations extra perrons aangelegd en overwegen vervangen door tunnels. Langs het traject staan ook extra camera’s.

Als gevolg van de aangepaste dienstregeling rijdt de IC Brussel op de testwoensdagen de hele dag naar Amsterdam Centraal in plaats van Den Haag HS. Aansluitingen op bus, tram en metro kunnen er ook door veranderen.

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×