Volwassenen uit Leiden hebben keus in overvloed. (Foto: Reanne van Kleef).

Badminton, golf of schermen? Volwassen Leidenaren kunnen kennismaken met nieuwe sporten

Op maandag schaatsen, op woensdag yogales en op vrijdag snorkelen? De kennismakingscursussen voor volwassenen bieden voor elk wat wils. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden om te kijken welke sport bij hem of haar past.

Via Sportkennismaking Leiden kunnen volwassenen zich opgeven voor verschillende sporten. Op deze manier kunnen zij laagdrempelig in aanraking komen met een nieuwe sport. Met een scala aan ruim vijftig verschillende cursussen is er veel keus. Het aanbod varieert van taekwondo tot honkbal en van duiken tot curling. De cursussen zijn in eerste instantie bedoeld voor Leidenaren, maar vinden plaats in de gehele regio. Wanneer er nog genoeg plekken over zijn, komen bewoners uit buurgemeenten Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude ook in aanmerking.

Het aantal lessen verschilt per sport. Zo is het duiken een eenmalige cursus, maar zijn er voor karate elf lessen te volgen. Ook de kosten lopen uiteen. Voor veel cursussen geldt dat er verschillende startdata zijn. Het totale aanbod met de bijbehorende informatie is hier te vinden. Voor veel sporten is het mogelijk om na de cursus door te gaan, bijvoorbeeld door lid te worden van een vereniging of een abonnement te kopen.

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via www.sportkennismakingleiden.nl. Na het aanmaken van een account kunnen alle volwassen Leidenaren zich inschrijven.

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×