Wethouders Paul de Bruijn (Voorschoten), Inge Zweerts de Jong (Wassenaar) en Floor Kist (Leidschendam-Voorburg). (Foto: PR).

Voorschoten oefent alvast met nieuwe inburgeringscursus

Zeventien mensen die in Nederland willen inburgeren doen dat bij wijze van proef op een nieuwe manier. Onder de noemer ‘de Brugklas’ gaan de mensen, die onder meer in Voorschoten wonen, de komende drie maanden aan de slag met taal, vertrekken op excursie en doen mee aan verschillende activiteiten.

In de Brugklas is er tijd om de zogenoemde nieuwkomers te leren kennen en leren zij de gemeente kennen. Naast taalles en excursies naar belangrijke plekken, zoals de bibliotheek en huisarts, nemen ze deel aan activiteiten zoals een training over financiën en een workshop gezond eten.

Met deze proef oefenen de gemeenten Voorschoten, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg, die samen één sociale dienst hebben, met de nieuwe regels van de Wet inburgering die op 1 januari 2022 ingaat. In de nieuwe wet staat dat de inburgering voortaan een taak is van gemeentes en niet meer van de landelijke overheid.

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×