Cultuur071, uitzending 11-09-2021: Peel Slowly and See, Aisha Dutrieux, Amuse Festival & Phila del Art

Peel Slowly and See is toe aan zijn 11de editie. Het festival is ooit op initiatief van platenzaak Velvet opgezet en is nu een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar telt het programma artiesten als Roosbeef, Ashley Henry Trio en vele anderen. Mede-organisator Francis de Souza is te gast en vertelt over de komende editie. 

www.peelslowlyandsee.nl

Interview deel 1, deel 2

Aisha Dutrieux (1983) studeerde rechten in Leiden en is werkzaam als rechter in Den Haag. Ze won meerdere schrijfwedstrijden en “Het leven noemen” is haar debuutroman. Een beklemmend verhaal over de onvermijdelijke strijd met het verleden. Vandaag is ze bij ons te gast om te praten over haar boek.

Interview deel 1, deel 2

De tweede editie van Amuse Festival belooft zeer bijzonder te worden. Jan Stroomer, frontman van The Stream, neemt ons mee in de bonte parade van diverse artistieke versnaperingen. Kleine hapjes, groot vermaak. In kleine groepen (max. 10 personen) ga je langs verschillende korte voorstellingen en optredens in de ateliers en studio’s van Nieuwplaatz. 

www.nieuwplaatz.nl

Interview deel 1, deel 2

Al meer dan 20 jaar biedt Phila del Art mensen die ondersteuning nodig hebben de kans om hun artistieke talenten tot bloei te brengen. Het atelier bestaat uit de afdelingen schilderen, keramiek en textiel. Onlangs is daar nog het 3D-printen aan toegevoegd en leren een aantal kunstenaars ontwerpen te maken op de computer. Hubert Verhulst, begeleider, is met kunstenares Fleur Kroll te gast en samen vertellen ze onder meer over Fleurs keramiek in de KunstRai. 

www.philadelart.nl

Interview deel 1, deel 2

Cultuur Leiden #cultuur071 Cultuur leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×