(Foto: Alice de Jong).

Ambtenaar Cor Klein ontvangt Jan van Houtpenning

Cor Klein heeft van wethouder Yvonne van Delft de Jan van Houtpenning ontvangen voor zijn werk bij de gemeente. Klein was ruim 47 jaar ambtenaar op de beleidsterreinen van Onderwijs en Cultuur en gaat met pensioen. De Jan van Houtpenning is een onderscheiding voor ambtenaren die zich langere tijd op uitzonderlijke wijze hebben toegewijd aan hun taak.

De geboren en getogen Leidenaar vond het heerlijk om 47 jaar lang voor ‘zijn’ stad te kunnen werken. In 1974 begon hij als ambtelijke secretaris bij onder andere de raadscommissie onderwijs en verschillende besturen.

Hij vervulde velen taken voor de gemeente en was altijd zeer betrokken bij de cultuur van Leiden. Vanwege zijn lange staat van dienst was hij een wandelend geheugen en een vraagbaak binnen de organisatie voor alles en iedereen. Ook stond Cor Klein aan de basis van de oprichting van het Leids Mediafonds.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×