(Foto: Sleutelstad).

Leiden Marathon zonder 'beperkingen'

De Leiden Marathon die op zondag 10 oktober voor de 30e keer wordt gehouden, kent geen beperkingen meer. Zowel de hardlopers als de toeschouwers hoeven geen coronapas of testbewijs te tonen als zij meedoen of komen kijken.

Wel vraagt de organisatie het publiek zich langs het parcours wat ruimer op te stellen dan tijdens vorige edities. Burgemeester van Leiden Henri Lenferink, tevens hoofd van de Veiligheidsregio Hollands Midden, beschouwt de hardloopwedstrijd als sportbeoefening die zonder beperkingen kan plaatsvinden.

Drie eerdere edities van de Leiden Marathon konden door COVID-19 geen doorgang vinden. Er is een limiet van 10.000 lopers, omdat de organisatie eerder dit jaar ‘slechts’ dit aantal medailles heeft besteld.

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×