(Foto's: Emile van Aelst)

Leidse Olympiërs gehuldigd

De Leidse Schouwburg was vrijdagavond het toneel van de huldiging van de Leidse deelnemers aan de Olympische spelen.

Presentatie van het programma was in handen van Ziggo sportpresentator Albert Manthing. Hij interviewde de deelnemers kort op het Schouwburgpodium. Bij Finn Florijn was natuurlijk de eerste vraag wat er door hem heen ging toen hij positief getest werd na zijn eerste wedstrijd in Tokyo en daarom in quarantaine moest.

Roeier Stef Broenink werd uitgehoord over zijn race met de dubbeltwee waarbij hij zilver won. Roeister Annika van der Meer, ook goed voor zilver, vertelde dat zij haar coach had gemist, die op het laatste moment vanwege familie omstandigheden was thuis gebleven. En Karolien Florijn, zilver met de vier zonder stuurman, kondigde aan dat ze in 2024 in Parijs toch echt voor die gouden medaille gaat.

Wethouder Paul Dirkse bedankt de sporters voor hun mooie prestaties. Als eerbetoon kregen zij allen een zilveren Leidse legpenning en de medaillewinnaars kregen ook nog een cheque voor een weekend Scheveningen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×