(Impressie van Universiteit Leiden)

Gorlaeus gebouw wordt uitgebreid met drie vleugels

De komende jaren wordt het Gorlaeus gebouw verder uitgebreid. Vandaag is de aftrap van de tweede fase van de modernisatie en uitbreiding van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen op het Bio Sciencepark. Aan het hoofdgebouw worden drie vleugels toegevoegd van in totaal 30.000 vierkante meter.

Het eerste deel van de verbouwing werd in 2016 afgerond. Als het hele project in 2026 af is, dan is de complete faculteit 100.000 vierkante meter groot.

Project
De acht instituten van de wetenschapsfaculteit, die nu verspreid over verschillende gebouwen zitten, komen allemaal onder hetzelfde dak in het Gorlaeus gebouw. Dat is een van de redenen voor de bouw van het nieuwe complex. De andere is dat de gebouwen waar de opleidingen zich nu huisvesten gedateerd zijn en niet energie-efficiënt. Het nieuwe gebouw voor de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen wordt volgens de Universiteit een ‘duurzame, toekomstbestendige en moderne werkomgeving voor studenten en medewerkers.’

Aankondiging bouw
In een online talkshow, met als presentator decaan Paul Wouters, wordt de aankomende uitbreiding vandaag besproken. Wouters gaat in op het concept, de omgeving en de bouw van het gebouw. De studieverenigingen luiden het begin van de bouw op een ludieke manier in.

Schema
De komende jaren wordt de centrale hal afgemaakt en worden er drie zijvleugels aan het gebouw toegevoegd. Ook komen er in deze fase faciliteiten voor de catering bij, een bibliotheek, een collegezaal voor 180 studenten en een gedeelde ruimte voor de studieverenigingen. De komende jaren wordt het ontwerp verder uitgewerkt. In 2026 moet de nieuwbouw opgeleverd worden.

Impressie van het Gorlaeus gebouw van Universiteit Leiden

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×