Wethouder Ton de Gans met Middenhuur Award. (Foto: Sustay).

Nieuwe supermarkt Zoeterwoude-Rijndijk wordt een Jumbo

De supermarkt die wordt gebouwd op de begane grond van nieuwbouwproject Verde Vista Centrum in Zoeterwoude-Rijndijk is er een van de Jumbo. Dat maakte ontwikkelaar Sustay woensdagmiddag bekend tijdens de ‘Indian Summer Party’ bij de bouwplaats. Daar werd de start van het bouwproject gevierd.

Tijdens het feest brachten genodigden een bezoek aan de bouwlocatie. Technisch directeur Ronald Kort van Bouwonderneming Stout vertelde tijdens de rondleiding dat er archeologische vondsten waren gedaan.

Ontwikkelaar Sustay maakte een video van het feest.

Middenhuur Award
Wethouder Ton de Gans deed na de rondleiding een opgraving op het terrein. Tot verrassing van het publiek bleek er een ‘Middenhuur Award bokaal’ begraven te liggen. Het Verde Vista Centrumplan maakt kans om genomineerd te worden voor deze prestigieuze landelijke prijs. De uitreiking is 27 oktober op de vastgoedbeurs PROVADA in de RAI Amsterdam, zo wist de wethouder te vertellen.

Combinatie sociale huur en middenhuur
Het nieuwbouwproject omvat in dezelfde bouwstijl als The Hill dat even verderop werd neergezet. Het woonprogramma is volledig gericht op betaalbaar wonen door de combinatie van in totaal honderdvijftig duurzame sociale huur en middenhuur appartementen. “Hiermee krijgt de nieuwe wijk Meerburg langs de A4 een nog betere mix aan doelgroepen, waar in Nederland zoveel behoefte aan is”, zegt De Gans.

Verde Vista Centrumplan met de Jumbo supermarkt is naar verwachting medio 2023 afgerond.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×