Zaagmolen De Heesterboom met op de achtergrond de houtloods van Noordman. (Foto: Sleutelstad)

Woningen op plek houtloods aan Haagweg

Dertien appartementen en zeven huizen mogen er van het college van burgemeester en wethouders gebouwd worden aan de Leidse Haagweg op de plek waar nu nog de houtloodsen van Noordman staan.

Het bouwplan is mogelijk omdat NoordmanHout zijn houtopslag verhuist naar een nieuwe opslag in Oegstgeest. Deze opslag neemt het terrein tussen de drie appartementengebouwen en de molen in beslag. Daar komt dus, als de gemeenteraad met het plan instemt, een vierde appartementenblok van 10,4 meter hoog bij. Aan het water van de Rijn komen, net als aan de andere kant van de molen, zeven woningen met tuintje en steiger aan de Rijn.

De appartementen komen in een blok van drie verdiepingen. Ze worden net als de huizen energieneutraal. Ook voorziet het bouwplan in een nieuw bijgebouw naast molen De Heesterboom. Dit molenaarshuisje gaat gebruikt worden door de vrijwilligers die de zaagmolen uit 1803 draaiende houden. Dat huisje is nodig omdat de vrijwilligers tot nu toe een onderkomen vonden in de houtloods die strak dus tegen de vlakte gaat om plaats te maken voor woningen. Daarnaast is er op het terrein rondom de museummolen een wijnhandel en restaurant Woods.

 

Leiden Politiek Noordman-terrein


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×