(Foto's: Emile van Aelst).

Cornelis Joppenszbeeldje voor ‘de zaalvoetbalkoning van Leiden’

Aad Siera is al 38 jaar lang verantwoordelijk voor de organisatie van de zaalvoetbalcompetitie. Voor die verdienste kreeg Siera gisteren uit handen van locoburgemeester Paul Dirkse het Cornelis Joppenszbeeldje van de stad Leiden uitgereikt.

Siera organiseert dit jaar noodgedwongen zijn laatste zaalvoetbalcompetitie. De ernstige spierziekte HSP zorgt ervoor dat hij steeds minder mobiel wordt. En dat betekent dat Siera na 38 edities na dit seizoen voor zijn taken moet neerleggen. De ‘zaalvoetbalkoning van Leiden’, zoals Siera ook wordt genoemd, begon met de zaalvoetbalcompetitie in de Groenoordhallen en daarna in De Zijl. Hij keepte daarbij zelf, floot, organiseerde en regelde veel praktische zaken. Toch was hij nooit te beroerd om ook nog bij een ander team in te vallen of om een extra wedstrijd te fluiten.

Reportage met speech van opvolger Hennie Kanbier en reacties van Aad Siera, Hennie Kanbier en oud-deelnemers aan de zaalvoetbalcompetitie.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×