(Foto: Google Maps)

Acacialaan in Leiderdorp wordt ingericht als 30-kilometerweg

Het mag niet, maar (bijna) iedereen doet het toch: harder rijden dan 30 kilometer per uur op de Acacialaan in Leiderdorp. Door de brede asfaltweg lijkt het voor de gemiddelde automobilist op een 50-kilometerweg. De gemeente Leiderdorp heeft besloten de weg opnieuw in te richten.

De nieuwe vormgeving moet ervoor zorgen dat de Acacialaan eruit ziet als een ‘wijkweg’, waardoor de maximumsnelheid duidelijk is. Het plan is volgens de gemeente samen met omwonenden en andere belanghebbenden opgesteld, en zal op 7 oktober op een informatieavond worden gepresenteerd. Voor het eind van dit jaar wordt het plan definitief gemaakt. De Acacialaan zal voor het eind van 2023 zijn ingericht als wijkweg.

GroenLinks Leiderdorp voerde voor de zomer samen met de omwonenden actie voor een herinrichting. Volgens fractievoorzitter Bob Vastenhout is de Acacialaan op dit moment een ’30-kilometer racebaan’.

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×