(Archieffoto: Emile van Aelst).

Extra paaltjes en borden om doorrijden Korevaarstraat te verhinderen

Burgemeester en wethouders in Leiden erkennen de problemen rond de verkeerssituatie op de Korevaarstraat. Auto’s rijden daar soms rechtdoor over het fietspad, terwijl dat helemaal niet is toegestaan. De gemeente gaat nu extra maatregelen nemen om de situatie te verbeteren.

Naast de ingang van de Garenmarktgarage lopen twee fiets- en voetgangerspaden. Regelmatig rijden auto’s en vrachtwagens daar overheen. “Dat vinden wij verkeersonveilig omdat dit deel van de straat is aangewezen als fietspad”, aldus het college in reactie op vragen van Partij Sleutelstad.

Volgens de wethouder lijkt het erop dat sommige weggebruikers de fietspadborden en symbooltegels in het wegdek bewust negeren. Om dat probleem te verhelpen worden er enkele paaltjes of straatmeubilair geplaatst op de plek waar de doorgang nu onveilig gebruikt wordt.

Taxi’s
Omdat er een doorgang moet blijven voor hulpdiensten, is het niet mogelijk de doorgang helemaal te blokkeren. Er wordt daarom met een tekstbord aangegeven dat het fietspad alleen bedoeld is voor fietsers en gebruikt mag worden door hulpdiensten.

Het gebruik van de laad- en losplek door taxi’s, ook een zorg van omwonenden en ondernemers, is toegestaan mits die niet geparkeerd blijven staan. Het college vindt dat het uitstappen uit een taxi die op laad- en losplekken staat niet verkeersonveilig is.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×